JFD Brokers приключва придобиването на немската инвестиционна банка ACON

Почти 11 месеца след като JFD Brokers започна процеса по придобиването на инвестиционната банка ACON, немският финансов надзорен орган Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) и Централната банка на Германия (Bundesbank) одобриха сделката. С това придобиване, нашата компания, предлагаща търговия с множество активи и управление на портфейли, обогатява продуктовата си гама с инвестиционно-банкови услуги.

Шест години след основаването си, продължаваме да разрастваме нашия бизнес в различни направления, посрещайки нуждите на индивидуалните и институционалните инвеститори, предлагайки цифрови технологии за управление на активи, фондова търговия с акции и инвестиционно консултиране. Вече и с лиценз за инвестиционно банкиране, ще затвърдим още повече позицията си на уважавана финансова институция, особено в текущата ситуация на цялостен спад в продажбите в нашата индустрия. По всичко личи, че JFD е поело уверено по пътя на растежа с увеличаващ се спектър от продукти.

В нашата сфера е рядкост компании на такава възраст да придобиват банки. Макар присъединяването на ACON Bank (член на немската фондова борса, виенската фондова борса и още други регионални немски борси) към групата на JFD е само по себе си поредното важно достижение по пътя на развитието ни, предстоят още много други успехи, породени от новите възможности за растеж. Вратата към света на цифровите технологии в инвестиционното банкиране е отворена пред нас, за да посрещнем нуждите на бъдещите поколения (по отношение на изпълнението на инвестиционните поръчки и други свързани услуги) и корпорациите (чрез иновативни решения за управление на кипатала и ликвидността). Целевите ни пазари ще се разширят към Латинска Америка и Югоизточна Азия, докато същевременно запазваме силната си позиция на пазарен лидер в Централна Европа.

Основана през 2006 г. в Германия, ACON Actienbank AG е вече неотменна част от JFD, привнасяйки изключителния си опит в инвестиционното банкиране, търговските услуги (включително спонсорство по назначение, покупо-продажба на ценни книжа и институционална търговия) и консултирането на институционални клиенти относно сливания и придобивания, както и на дългово финансиране. Банката има офиси в Мюнхен, Франкфурт на Майн, Берлин и Лондон, подкрепяйки малки и средни предприятия с персонализирани финансови решения за всички бизнес фази на развитие. Тя вече е изградила солидната си репутация като надежден и компетентен партньор за повече от 300 корпоративни клиента, осъществявайки над 500 проекта на немския капиталов пазар. Опитният екип на ACON предлага продуктово-независимо компетентно консултиране и подкрепа при пълното структуриране и осъществяване на трансакции във всички сегменти от капиталовия пазар. Дилърският отдел на компанията предоставя професионална помощ в сферите на спонсорството по назначение, институционалната и ритейл търговия.